Zvěřinec pana Ezopa se jmenuje představení pro děti, které začíná v 17 hodin ve vyšebrodském kině. Divadlo Na větvi rozbalí věky prověřené bajky v cestovním balení. Kdysi jeden starý otrok procestoval svět. Kudy chodil, tam potkával lidi. Jsou totiž všude. Lidé dokážou být různí. Hodní i zlí, někdy lstiví, někdy hloupí… Jak ale někomu říct pravdu do očí? Může to být ošemetné i zapeklité. A tak si tenhle pan Ezop vymyslel svůj svět, o kterém vypravoval příběhy. Svět, kde se zvířátka chovají a mluví úplně stejně jako my. Jednou je hlavním hrdinou lev či opičák, jindy liška, ale třeba i luční kobylka nebo mravenec a páv. Moudrost sbalená na cesty pro nejmenší, menší i ty větší. Vstupné 50 korun.

Na Podzimní perníčkování zve cukrárna Věneček v Benešově nad Černou od 17 hodin. Jde o kurz na pokračování pro malé i velké ve zdobení perníčků. Můžete si přinést i vlastní perníčky a pod vedením profesionální perníkářky se je naučíte krásně zdobit. Budete také vyrábět podzimní dekorace. Pomůcky pro připraví a vše naučí Stanislava Měchurová a Romana Lukášová. Aby bylo všeho dostatek, dejte nám v cukrárně Věneček vědět, že přijdete. Vstupné je dobrovolné. Více informací na tel. 602 403 370

Do Českého soběstačného domu se podívali ti, kdo chtěli vidět, jak se dá žít bez inženýrských sítí.
Jde to i bez sítí. Do soběstačného domu v Kyselově vzala zájmce knihovnice

Slavnostní koncert Českého rozhlasu České Budějovice rozezní od 19.30 hodin Městské divadlo v Českém Krumlově. V loňském roce totiž uplynulo 75 let od zahájení vysílání českobudějovického rozhlasu. Kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru se však koncert vloni nemohl uskutečnit, byl tedy přesunutý na tento rok a koná se právě v úterý.

Koncert zahájí ředitel českobudějovického rozhlasu Zdeněk Duspiva, celým večerem budou znít ty nejznámější světové melodie v podání uznávaného Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Několik skladeb také zazpívá swingová a jazzová zpěvačka Petra Chlebníčková, která je zároveň sólistkou českobudějovického rozhlasového swingového orchestru. V druhé polovině večera se pak můžeme těšit na úžasný hlas držitelky ceny Thálie a pěvecké hvězdy pořadu Stardance – zpěvačky Dashy. Uslyšíte melodie z jejího vlastního alba, a také známé popové a muzikálové hity. Posledních pár vstupenek je k zakoupení na webu českokrumlovského divadla, které je spolupořadatelem koncertu a výtěžek ze vstupného poputuje na podporu Nadačního fondu Českého rozhlasu, kterým je Světluška. Koncertu se zúčastní také mladé českokrumlovské hudební naděje. Český rozhlas České Budějovice totiž věnoval 30 vstupenek členům dechového orchestru z místní základní umělecké školy.