„Někteří už jsou tu roky,“ říká Eva Churáňová, nová ošetřovatelka zvířat, „nedávno nám přibyl Piškot, menší šedivý pejsek, toho nám vrátili z osvojení, že prý cení zuby, on se ale takhle tváří skoro pořád a je hodný, nebo Sissinka, kříženec huskyho.“

Bývají doby, kdy útulek praská ve švech, jako třeba v r. 2015, kdy se sem dostalo patnáct psů odebraných z nevyhovujících podmínek a bylo v něm 27 psů.
„Jsou to výkyvy, žádné obecné trendy z toho nelze vyvozovat,“ uvedla Vlasta Horáková, vedoucí českokrumlovského odboru životního prostřední a zemědělství, „ale řekla bych, že je také vidět, že se společnost, pokud jde o vztah ke zvířatům, mění k lepšímu, za což jsme moc rádi.“

Psí seriál v Deníku U příležitosti čínského roku Psa jsme pro vás připravili tematický 12dílný „psí“ seriál, ve kterém zabrousíme do nejrůznějších koutů psího života i duše.

Českokrumlovský útulek najdete od roku 2004 na Kaplické ulici. Na vybudování nového zařízení se tehdy finančně podílely také město Kaplice a obec Kamenný újezd. Předplatily si tak služby spojené s umístěním zvířat.

V útulku je dvacet individuálních kotců pro psy a tři venkovní společné výběhy, karanténa s pěti kotci či vytápěné boxy pro handicapovaná zvířata a prostory pro kočky, kterých je momentálně v útulku sedm.

Útulku lze přispět také finančně, a to na číslo účtu 19-221241/0100 nebo v hotovosti přímo v kanceláři útulku (Kaplická 439). V útulku v Českém Krumlově je otevřeno denně od 8 do 16 hodin.

Český Krumlov ročně po městě rozvěsí 300 tisíc sáčků na psí exkrementy.
Špičáku by se mohlo říkat sídliště milovníků psů