Na burger potřebujeme:
• Kuřecí stehenní řízky
• Koriandr
• Chilli
• Sůl, pepř
• Červenou cibuli
• Česnek
• Worchester

Na guacamole potřebujeme:
• Avokádo
• Cibuli
• Rajčata
• Papriku
• Koriandr
• Limetku
• Sůl

Postup:
Maso semeleme, přidáme koriandr, sůl, pepř, červenou cibuli, chilli, česnek a worchester. Vytvarujeme placky, které následně ogrilujeme asi 6 minut z každé strany. Avokádo oloupeme, vydlabeme a rozmělníme vidličkou. Nakrájíme si najemno cibuli, rajčata, papriku, koriandr, vymačkáme šťávu z jedné limetky a přidáme trochu soli. Vše smícháme dohromady. Housku pomažeme z obou stran guacamole, přidáme opečené maso, list salátu, plátek rajčete a podáváme.

VÝZVA: POŠLETE NÁM SVÉ RECEPTY:
Surovina pro tento týden: avokádo
Vaříte rádi? Chcete se s námi podělit o svůj originální recept? Každé pondělí až do konce prázdnin najdete v Deníku jeden recept od  Jana Kroba z Fine Food  Academy. Pro vás je důležité, co je hlavní surovinou týdne. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo či pití s touto surovinou. Na konci prázdnin Honza vybere pět nejlepších receptů a jejich autoři si užijí den plný vaření ve Fine Food Academy s Honzou. Své recepty posílejte na plusdenik@denik.cz nebo Deník, nám. P. Otakara II. č. 5, 370 21 Č. Budějovice, heslo: Letní vaření. Těšíme se na vaše dobroty!