Zkušební provoz technologie vrcholí, voda je uvedena do potřebných hygienických parametrů a zázemí se skví novotou. V pátek v 11 hodin bude větřnínský bazén otevřen. Město přichystalo na uvedený termín malé překvapení pro pilné žáky. Prozradil nám je starosta Antonín Krák.

„Žáci, kteří v rámci tohoto vysvědčení prospěli s vyznamenáním, budou mít na premiéru zrekonstruované plovárny vstup zdarma,“ uvedl.

Takto rychlé spuštění provozu ihned po rekonstrukci bylo možné také díky položení travních pásů v místech, kde by se jinak muselo na růst trávníku dlouho čekat.

Nově zrekonstruovaná plovárna zcela určitě přiláká do Větřní i veřejnost z širší oblasti Českokrumlovska, neboť to bývalo zvykem i v minulosti. Letos ale bude k cestě do Větřní o další důvod víc. Přímo za plovárnou totiž město začalo budovat venkovní kryté kulturní zařízení, kde hodlá pravidelně pořádat koncerty či jiné společenské akce.
„Je známo, že nemáme k dispozici vyhovující společenský sál,“ říká starosta Antonín Krák.

„Takto budeme moci pořádat akce alespoň od května do září,“ dodává s tím, že v areálu předpokládá vystoupení kapel, kroužků, divadelních souborů, ale také pořádání tanečních zábav či oslav. Jedna z velkých se zde chystá 9. září. Větřní na ní oslaví získání statutu města. Deník už zná i některé interprety, kteří na akci vystoupí. Dramaturgie počítá například s kapelami Yo Yo Band, Parní Wanna či Schovanky. Přijede i pravá moravská cimbálovka.