V úterý krátce po půl deváté hodině dopolední přijalo operační středisko jihočeské policie hned několik telefonátů od řidičů jedoucích po dálnici D3. Na přibližně 110. km, v úseku jižně od Veselí nad Lužnicí, bylo v jízdních pruzích na České Budějovice zaznamenáno osobní vozidlo tovární značky Citroen modré barvy, jedoucí v protisměru, tedy směrem na Prahu.

Do koridoru dálnice policisté okamžitě vyslali hlídky dálničního oddělení Chotoviny a hlídky k dálnici místně přiléhajících obvodních oddělení Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Sezimova Ústí a Tábora. Hlídky okamžitě na svých teritoriích uzavřely jízdní pruhy na České Budějovice.

Zdroj: PČR

Policistům dálničního oddělení se vozidlo podařilo zastavit na 93. km dálnice. Řidičem byl starší muž.

"Dle prvotního šetření jel po dálnici ve směru na České Budějovice. Na přibližně 112. km se rozhodl otočit a jet na Prahu, aniž by si uvědomil, že se nachází na dálnici. Než jej policisté zastavili, ujel v protisměrném „rychlém“ pruhu dálnice přibližně 19 km. Jeho obrovským štěstím bylo, že jej ostatní řidiči včas registrovali a nedošlo tak k žádné nehodě," uvedl mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek, který zároveň poděkoval všem účastníkům provozu, kteří o situaci rychle informovali policii.

"Velké uznání patří i všem zasahujícím policejním hlídkám, které svým rychlým zákrokem předešly případným nehodám, které by se zřejmě neobešly bez fatálních následků," uzavřel mluvčí.

Případ je nadále v šetření dopravních policistů dálničního oddělení Chotoviny. Řidiči hrozí minimálně přestupkové správní řízení.