Na něm si budete moci i na druhý den od 10 h kupovat řemeslné výrobky a poznávat již zapomenutá řemesla.

Putování dějinami Českých Budějovic, program s podtitulem Setkejte se se slavnými osobnostmi, návštěvníky seznámí ve 14 h s důležitými lidmi, kteří pro naše město něco udělali. Mezi nimi například s purkrabím, českobudějovickým lokátorem a královským rytířem Hirzou či s místním rodákem a loďmistrem Adalbertem Lannou, s nimiž se budete moci třeba vyfotit.

Všem významným akcím bude v sobotu přítomen sám panovník a zakladatel města Přemysl Otakar II. Do jeho role se vžije pražský herec Tomáš Karger, který například hostoval v Divadle v Celetné. Zahájí dění na Sokolském ostrově v 16 h. Tam navštívíte rytířský turnaj nebo si zkusíte sedmero rytířských dovedností při středověkém soutěžním klání. Na zrekonstruovaných hrách, které za středověku provozovali rytíři a panoši, se zabaví celá rodina. Vyzkoušet si můžete třeba rytířský trenažer.

Akci zakončí v 19.30 h ohňová show.

Ve městě potkáte ke stovce účastníků v kostýmech včetně koňů a rytířů. Zajistí je agentura A. R. G. O. pro film a divadlo, AKA Akademie rytířských umění, Sdružení Housův mlýn a českobudějovická Marešova divadelní společnost.

Historické slavnosti se ve městě budou i nadále konat podle vedoucí odboru kultury Ivy Sedlákové ob rok. Organizuje je agentura A. R. G. O. pro film a divadlo. „Je to ideální, aby mohla agentura udělat nové inovativní prvky ale hlavně, aby se lidi těšili,“ vysvětluje Iva Sedláková roční pauzu.