Českokrumlovští sportovní rybáři v sobotu lovili další z řady rybníků, aby vytažené ryby rozdělili na ty chovné, a na ty, které poputují do vod lovného revíru, aby měli sportovní rybáři co chytat.

Stejně tak se v té samé chvíli tuží i rybáři dalších organizací Českého svazu rybářů v regionu. Například kapličtí rybáři loví rybníky na Polušce.

Krumlovští rybáři měli
v sobotu na práci jeden 
z rybníků v Kladenském Rovném. „Z něho získáme násadu pro revír Vltava 26, to znamená, že ryby dáme na Pískárnu a do řeky 
v úseku u Zlaté Koruny," říkal Pavel Šťastný, hospodář Místní organizace ČRS Český Krumlov. „Jsou tady kapři, amuři, pěkný lín a plno okounů. Okouni půjdou do Lipna – s jednou várkou už auto odjelo." Amuři zase najdou nový domov v rybníce na Pískárně. „Dosavadní výlovy přinesly dobrý výsledek," pochvaluje si hospodář.

Krumlovské rybáře čekají ještě výlovy rybníku Herďák ve Větřní, Moletín, Dolní Kladenské Rovné, sádecký.

Polovinu rybníků mají po víkendu slovenou kapličtí sportovní rybáři. O víkendu lovili rybníky na loukách nad Omleničkou. „S výsledkem letošních výlovů jsme spokojeni," říká i Antonín Novotný z Místní organizace ČRS v Kaplici. „Trochu nás tu zlobí pytláci, a to především cizojazyční. Mají své metody. Vydry také řádí dost. Našel jsem jejich stopy i na sádkách, a to je máme oplocené s podezdívkou a je tam pes. Musím hledat, kde našly díru."

Kromě klasických ryb, jako je kapr, se letos vydařil i candát. „Máme dvouleté candáty i ročka, toho bylo v jednom rybníce více než dva a půl tisíce," říká Antonín Novotný. Steně jako ostatní sportovní rybáři odchované ryby distribuují do revíru. „Například padesát kilo lína šlo do Loučovic do vyrovnávací nádrže, také tisíc kusů candáta. Další tisícovka candátů šla do Borovan," vyjmenoval Antonín Novotný. „Kapr putoval do rybníků Jermaly Dobechov, Pendlák, Přeložka a Jaroměř."

Více čtete v pondělním vydání Českokrumlovského deníku.