„Profesor Šmirous se mimo jiné zabýval barevnou fotografií a již na počátku 20. století spolu s Josefem Seidelem fotografovali barevně postupem zvaným autochrom," uvedl ředitel muzea Petr Hudičák. „Expozici, kterou otevřeme na podzim letošního roku, plánujeme doplnit prezentací pohlednic Fotoateliéru Seidel, veřejnosti nejznámější části fotografické tvorby obou Seidelů."

Nyní v srpnu je v muzeu stále vystaven poslední restaurovaný Seidelův měchový ateliérový fotoaparát. „Stálou expozici ještě doplňujeme několika původními předměty, drobnými překvapeními pro návštěvníky," dodal Petr Hudičák.

V současné době mohou fotografie z Fotoateliéru Seidel obdivovat až na výstavě na Modravě. „Jiná výstava připomínající šumavské fotografie doplňuje expozici Zemské výstavy ve Vyšším Brodě," zmínil Petr Hudičák s tím, že Seidelovy fotografie jsou k vidění i v krumlovské synagoze.

Kdo má rád speciální prohlídky, měl by do Musea Fotoateliér Seidel vyrazit v září či v říjnu. Tradičně se zde budou konat divadelní prohlídky s manželkou Elizabeth a služebnou Gertou.