V jednom slavném hitu se zpívá: „To už bude rok, cos mi z vlaku mával." A už to bude rok, co podobně zamával Český Krumlov na rozloučenou hracím terminálům. Po prosincovém jednání zastupitelstva před takřka dvanácti měsíci vstoupila v platnost městská vyhláška, která jasně zakázala provozování všech výherních automatů, loterijních terminálů, ale třeba i her typu Bingo na území Českého Krumlova.

Proti vyhlášce tehdy výrazně protestovali zástupci provozovatele kasina v Krumlovském mlýně, například s poukazem na to, že ročně tak přispějí do městské kasy nemalou částkou kolem dvou milionů.
Zastupitelstvo ovšem vyslyšelo hlasy těch, kteří odmítli ve městě hazard a i této sumy se město zákazem některých her vzdalo. Firmy pak měly tři měsíce na to, aby automaty odstěhovaly.

Toto připomenutí je důležité už z toho důvodu, že stačí malá procházka centrem města a jak vidno, věci se nezměnily.
Ministerstvo financí sice už nevydává nová povolení 
k provozování výherních hracích terminálů, ale dříve vydaná povolení provozovatelům zůstala.

Až teprve v létě zahájilo ministerstvo s firmami správní řízení na odběr povolení k provozu výherních automatů a videoterminálů. Konkrétně: Ministerstvo financí zahájilo 27. července 2012 správní řízení na zrušení povolení zhruba 46 videoloterijních terminálů provozovaných na adresách: Nové Spolí 85, Soukenická 42, Široká 82, Latrán 76 a Špičák 140.

Celý článek si přečtete v Deníku z 28. listopadu 2012.