Nezapomeňte si ale hotovost, u většiny prodejních míst s jídlem a pitím s kartou nepochodíte. A kolik zaplatíte? S běžnou porcí masa a přílohy se pohodlně vejdete do tří stovek, pití vás bude stát mezi 40 a 80 korunami.
Komerční podcasty, které natáčíme na Zemi živitelce:
Petr Coufal: Velice důležitá je potravinová soběstačnost, potaviny jinak zdraží
Třeba 100 g řízků, grilované šunky nebo kolene vyjde strávníky na 95 korun, grilované kuřecí stojí 59 korun a pořádnou klobásu koupíte za 145 korun, ryby se prodávají mezi 95 a 120 korunami za 100 g. Pivo dvanáctku v půllitru si dáte za 60 – 70 korun, z nealko nápojů pořídíte nejlevněji sodu za 45 korun. Kafe a čaj se dá sehnat za padesátikorunu.
- Chcete vidět obří stroje, které k práci na poli už nepotřebují člověka?
- Víte, co na Živitelce ochutnal prezidentský pár?
- A jak legendární výstava vypadala před desítkami let? Vše se dozvíte ZDE.
Spokojená od stolu odcházela rodina Kalinových z Tábora. „Bez jídla to ani nejde, tady musíte být skoro celý den, abyste viděli aspoň větší část Živitelky. Docela jsme si pochutnali, my dospělí měli rybu a koleno, děti řízky. A ceny nebyly nijak strašné. Když si dnes dáte jídlo v restauraci, vyjde vás oběd na podobné peníze jako tady,“ usmívali se u prázdných talířů připravení pokračovat v další cestě mezi pavilony a venkovními expozicemi.