V Londýně dlouhodobě žije Hana Hudcová z Jindřichova Hradce. Jindřichohradeckému deníku ve čtvrtek vyprávěla jak o smutné středě, tak i o aktuální náladě v hlavním městě Spojeného království. "Byla jsem normálně v práci - asi dvě zastávky metra od Westminsteru - a zrovna jsem šla ven o pauze, když kolem profrčelo asi pět velkých policejních aut. Divila jsem se, co se děje. Když jsem se vrátila zpátky dovnitř, tak už v televizi jely živé snímky z vrtulníku. Nikdo moc netušil, co se děje," popisuje.

Čtěte také: Z Bruselu se po útoku hlásí i lidé z Hradecka

V ulicích města podle Hany Hudcové žádná větší panika znát nebyla. "Jen když jsem potom šla na vlak domů, tak lidé spěchali víc než obvykle a na Liverpool Street Station byla spousta ozbrojenců. Metro jezdilo normálně, jen nezastavovalo na Westminsteru. Dneska, den po útoku, už tam zastavuje, ale jenom proto, aby lidé mohli přestoupit. Východy ven jsou stále zavřené," říká.

Městem podle ní v současnou chvíli hýbou velké debaty kolem toho, kdo za útokem stojí a jaký k němu měl důvod. "Premiérka Theresa Mayová teď prohlásila, že se o tom chlápkovi vědělo, že ho sledovali… Myslím, že lidi to tady moc neřeší. Bylo to sice hrozné, ale pozdvižení kolem nebylo velké. Je ale znát, že v ulicích je více policistů," uzavírá Hudcová.

Už v minulosti Deník získal svědectví Hradečáků z míst podobných tragických událostí, teroristických útoků i přírodních katastrof.

Zemětřesení v Nepálu: Smrtící lavině kamení unikl jen o vlásek

Zemětřesení v Itálii: Zpověď chlapce, který přežil italské zemětřesení